Makyaj

2019’un İlginç Makyaj Trendleri

By  | 

Zaman içerisinde her şeyin, her trendin değiştiği gibi makyaj trendleri de devamlı olarak değişiyor. Yakın zamanda podyum ve sokaklarda sıkça göreceğimiz makyaj trendlerinden bahsedeceğim ve uygulayacağım 2019’un ilginç makyaj teknikleri videosu ile karşınızdayım. Umarım faydalı bulur ve keyifle izlersiniz…

Stay Lips Uygulaması

Bu uygulama aslında çok kolay bir uygulama.Ruju normalde sürdüğümüz gibi özenerek, çerçeveli bir şekilde sürmek yerine sanki bir şey yemişiz de rujumuzun ortası çıkmış gibi bir görünüm oluşturuyoruz. Ben bu uygulamayı koyu renkler ya da kırmızı ile uygulamam çünkü bence estetik değil ama nude renklerde çok kolaylıkla aynaya bile bakmadan rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Neon Renkler

Giyimde olduğu gibi makyajda da neon renkler çok moda. Neon eyeliner, neon far ya da neon rujlar.. belki günlük makyajımızda kullanamasak da özel konsept makyajlar tercih edilebilir. Ben uygulama olarak sizlere neon eyeliner yapacaktım ancak olmadı çünkü eyeliner için daha uygun bir malzeme seçmemiz gerekiyor bu yüzden bende sizlere sarı neon bir far uyguladım.

Dağıtılmamış Far Uygulaması

Aslında dağıtılmamış far da bir far uygulama şekli ancak uzun zamandır farı iyice karıştırdığımız için doğru olan dağıtılmış olan gibi bir algı var. Dağıtmamız da ki amaç farın tenimize daha doğal bir şekilde durması ve homojen bir görüntü elde etmektir.Bu senenin modası farı alıp direk göz kapağına koyup, karıştırmadan uygulamak.

Çerçeveli Göz Makyajı

4 sene öncesinde benim çok sık uyguladığım bir uygulamaydı. Hem gözün içine hem kirpik diplerine göz kalemi uyguladığımız bir yöntem. Bu sene tekrardan moda olmuş ancak bu uygulamayı kullanmak oldukça zahmetli olduğu için günlük makyajım da çok fazla kullanacağımı düşünmüyorum çünkü hem göz altına akması hem de göz pınarlarına dolması nedeniyle günlük hayatta kullanması zor bir yöntem.

Büyük Simli Göz Makyajı

Giyim,aksesuar gibi parçalarda sim-pul tarzında ki ışıltılı parçaları kullanmayı çok seviyorum. Ancak daha öncesinde makyajımda hiç bu kadar sim kullanmamıştım. Burada dikkat etmemiz gereken en temel şey simlerin büyük boyutta olması. Vaktiniz olmadığında ya da konsept makyajlarda çok kolaylıkla uygulayabileceğiniz bir makyaj fakat simin her yere bulaşabileceğini de unutmamak gerek.

Göz pınarı, Burun ucu, Dudak üstü Aydınlık

Bu uygulamaya yabancı değiliz çünkü normalde de makyajımızın sonunda aydınlatıcı kullanıyoruz. Burada farklı olan detay; bu makyaj trendinde makyaj üzerine değil;

sadece göz pınarlarını, burun ucunu  ve dudak üstünü aydınlatarak makyaj yapmaktır. Ben bu uygulamayı çok sevdim çünkü çok taze bir görünüm oluşturuyor.

Tonsürton

Kıyafet trendlerinde de bahsettiğim gibi makyajda da bu uygulama çok trend. Bu uygulamada göz, yanaklar ve dudak aynı renk ya da bir rengin farklı tonlarıyla oluşturulur. Ben bu uygulamada örnek olarak kahve tonlarını kullandım. Bir başka uygulama yöntemi de tek ürünle makyaj. Örneğin; kırmızı bir ruju dağıtarak göz kapağına ve yanaklara uygulamak ardından son olarak da yoğun bir şekilde dudağa uygulamak.

Grafik Eyeliner

Normalde kuyruklu eyeliner, normal eyeliner ya da kuyruksuz eyelineri makyajında uygulayanlar bu grafik eyeliner trendini sever mi bilmiyorum ama ben günlük hayatımda uygulayamam diye düşünüyorum çünkü giyim tarzıma ve stilime pek uymayacağını düşünüyorum. Ama minimalist giyinen insanlar bence bu trendi uygulayabilir.

Kırmızı Ruj

Yeni makyaj trendleri arasında en alışılmış olanı olsa da, bu sene gerçekten çok moda olan bir diğer uygulama kırmızı ruj.Önemli olan nokta;dişlerinizi sarı göstermeyecek tonu bulmak. Kırmızının soğuk ve sıcak alt tonlarına bakarak,kendinize en iyi kırmızı tonunu seçebilirsiniz.

Hologram Highlighter

Bu sene özellikle highlighter çok moda.Fakat dikkat edilmesi gereken nokta highlighter renginin normalde kullandığımız şampanya,gümüş,pembe renklerin aksine hologram renklerini kullanmak.Ben normalde aydınlatıcı sevmeyen biri olsam da, hafif uygulandığında gayet beğendim.

Zıt ve Canlı Renkler

Neon renklerin yanı sıra mavi,turkuaz,turuncu kullanmak çok moda oldu.Bir nevi renkli makyajlar geri döndü diyebiliriz. Ben bu makyaj uygulamasında normalde hep kullandığım turuncu renk farı uyguladım ancak farklı olarak göz içime çok keskin bir şekilde mavi kalem uyguladım. Günlük makyajda ne kadar kullanılır bilmiyorum ama bence konsept makyajlarda zıt ve canlı renkler kullanılabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=ReR_KhKUcUc

Triko: Lc Waikiki

Oje : Pastel 240

Arka Plan Aksesuarlar: https://mevy.co/2E9gvFP

Arka Plan Çiçekhttps://mevy.co/2Q7j2To

Videodaki Makyajım 

Ruj : Maybelline

https://www.trendyol.com/maybelline-new-york/mat-ruj-color-sensational-powder-matte-15-smoky-taupe-3600531464219-p-2092658

Far : Too Faced / Chocolate Bar

https://www.toofaced.com/eye-makeup/eye-shadow-palettes/chocolate-bar/41013.html

Fondöten : Dior

Maskara : Avon Big and Extreme

https://www.trendyol.com/avon/mark-big-extreme-maskara-blackest-black-8681298936169-p-4003894

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *