Makyaj

60’lar Partisi Benimle Hazırlanın

By  | 

Katıldığım 60’lar partisi için hazırlandığım ve makyajımdan kıyafetime tüm detaylarımı paylaştığım videom yayında. Umarım keyifle izlersiniz.

Ten Makyajı
Makyajıma Urban Decay’dan cildi düzelten ve nemlendiren baz spreyi ile başladım. Yüzüme sıktıktan sonra cildimi çok yumuşak ve güzelce nemlendirdi. Ardından göz çevreme canlandırıcı bir krem uyguladım. Bu makyajımda iki ürünü birbiriyle karıştırdım. Fondöten olarak Mac Prep+Prime BB kremi ile Essence’n ikisi bir arada all in one bb kremini fondöten karıştırıcımda karıştırarak sünger yardımı ile uyguladım. Son olarak göz altı kapatıcım ile göz altımı kapattım.

Göz Makyajı
Göz makyajım için temiz ve nizamı bir makyaj olması istedim. Bunun için de göz kenarlarıma yumuşak bir bant kullandım. Göz makyajım için Bobbi Brown Lilac Rose göz paletini kullandım. Göz kapağımın üzerine en açık tonu, ardından dıştan içe olacak şekilde en koyu tonu dışa hafifçe uyguladım. Göz kapağıma parlaklık vermesi için İnglot’un krem farını kullandım. Elime bir parça alarak temiz bir fırça ile uyguladım. Ardından göz çevremdeki bantları çıkardım. Bantları çıkardıktan sonra yaptığım göz makyajım çok keskin gözüktü. Bazıları bu keskinliği seviyor ama ben bu kısmı daha yumuşak seviyorum.Bu yüzden bu keskinliği yumuşattım. Göz altlarında ki kirpiklerimin dibine soğuk gül kurusu rengini uyguladım. Aynı adımları alt kirpiğim içinde yapıyorum. Önce açık bir hat ardından kenarlarına koyu ton ile derinlik verdim. Göz altlarımın temiz durması için beyaz kalem ile geçtim. Sıra maskaraya geldiğinde önce kirpiklerime Mac False Lashes maskara bazını ardından da henüz Türkiye’de satılmayan Pupa maskarayı uyguladım.

Allık
En severek kullandığım Bobbi Brown’dan Slopes gül kurusu pembe tonlarında bir allığı yüzüme hafif tonlarda sıcaklık vermesi için kullandım. Yanak üzerine uyguladığınız bir allık sizi gün boyu canlı gösterecektir. Bu allık soğuk gül kurusu gibi. Biraz fazla uyguladığım için temiz bir fırça ile üzerinden tekrar geçtim.

Ruj
İlk olarak dudaklarımın dışarısına Mac’in gül kurusu renginde dudak kalemini uyguladım. Arından minik minik dudaklarımın üzerine parmağımla yedirdim. En son yüzüme ince bir transparan pudra ile geçirerek ve makyajımı tamamladım.

Saç
Makyajımı bitirdikten sonra saçlarıma geçtim. Saçlarımın parti ile uyumlu olmasını istiyordum bu yüzden 60’lar havası verdim. Hem saçlarımın boyuna hemde 60’lı yılların modasına hitap etmesi için üstlerden düz uçlara doğru dışa dönük bir model uyguladım. Uzun süre kalsın ve bozulmasın diye üst kısımlarına biraz krepeli yaptım. Saçlarınızı kendiniz yapıyorsanız, düzleştiricinizin hafif olmasına dikkat edin derim. Ben Grunding’in Macoron serisinden pembe üzeri taşlı düzleştiricisini kullandım. Uygularken hafifliğinden o kadar memnun kaldım ki tek elimle bile rahatça uygulayabildim. Hafif olmasının yanında çokta yer kaplamıyor bu yüzden seyahatleri çantanızda bulundurabilirsiniz. Ayrıca fişe taktıktan kısa bir süre sonra ayarladığınız derecede ısınıyor böylelikle uzun ve gereksiz beklemiyorsunuz. Bu ürünün en sevdiğim özelliği de ise saçları yıpratmaması oldu. Seramik kaplaması sayesinde saçlarınızı kırmıyor,yakmıyor haliyle saçlarınız yıpranmıyor. Uygularken dalgalı bir görüntü vermek isterseniz saçlarınızın ucunu çevirerek dalgalı ve havalı bir görüntü sağlayabilirsiniz. Üzerinde ki taşları ve renk tasarımını da çok sevdim. Ben yakın tarihte gerçekleştireceğim yur dışı seyahatimde yanımda götürmeyi düşünüyorum. Fiyat olarak da diğerlerine göre oldukça uygun. Tasarımını rengini ve kullanırken saçımı yıpratmamasına bayıldım. İçime sinerek aldığım bir ürün oldu. Mutlaka sizde kendinize böyle bir düzleştirici edinin derim.

Kazak & Tulum : Boyner Fresh
Botlar : Hotiç
Çanta : Chanel
Saç Bandım : H&M

Makyaj, saç ve kıyafet detayları için videomu da izlemeyi unutmayın. Yorumlarınızı bekliyorum.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *